Visum Cambodja aanvragen

Visum voor Cambodja aanvragen

Het visum Cambodja aanvragen is een eenvoudige stap die u moet nemen voordat u wordt toegelaten voor uw vakantie of zakenreis. Het aanvragen van het visum Cambodja duurt niet langer dan enkele minuten per reiziger, zorg wel dat u de paspoorten van alle reizigers paraat heeft. Het gehele aanvraagproces verloopt online, u kunt uw aanvraag 24 uur per dag indienen.

Alleen indien u beschikt over een geldig visum Cambodja mag u na aankomst de paspoortcontrole passeren. Dit geldt voor alle Nederlandse en Belgische reizigers, ook voor meereizende kinderen.

Vereisten van het visum Cambodja

U kunt enkel een visum Cambodja aanvragen indien u voldoet aan de voorwaarden die zijn verbonden aan het gebruik van deze reistoestemming, alsmede de geldigheidstermijn.

Paspoort

U moet uw visum Cambodja aanvragen met hetzelfde paspoort als dat u meeneemt tijdens uw reis. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u in Cambodja aankomt.

Kinderen

Reist u met kinderen? Ook zij moeten een eigen visum aanvragen om Cambodja in te komen, ongeacht hun leeftijd. U kunt dit eenvoudig regelen door een groepsaanvraag in te dienen, u hoeft dan de meeste reis- en contactgegevens slechts eenmaal in te vullen.

Geldigheidsduur

Het visum Cambodja heeft een geldigheidstermijn van 90 dagen. Deze gaan in direct nadat de consulaire medewerker uw online ingediende aanvraag heeft goedgekeurd. U moet uw volledige bezoek binnen deze 90 dagen maken en afronden. Vertrekt u pas over meer dan 30 dagen? Dan wordt uw aanvraag nog niet direct in behandeling genomen, maar tot de 30e dag voor aankomst in de wacht worden gezet. Hierdoor kunt u uw aanvraag ook al in een vroeg stadium indienen.

Reisduur

Door Cambodja reizen is enkel toegestaan indien u niet langer dan 30 dagen in Cambodja bent. Uw reis mag langer duren, bijvoorbeeld als u ook omringende landen bezoekt; alleen de tijd die u daadwerkelijk in Cambodja doorbrengt wordt meegerekend.

Reisschema

Het is niet nodig al een exacte reisplanning gemaakt te hebben op het moment dat u uw visum Cambodja gaat aanvragen. In het aanvraagformulier wordt niet gevraagd naar vluchtgegevens en overnachtingsadressen. Wel wordt een aankomstdatum gevraagd, maar deze wordt alleen gebruikt om te beoordelen of uw aanvraag al in behandeling kan worden genomen, of nog in de wacht moet worden gezet, zodat deze tijdens uw vakantie of zakenreis geldig zal zijn.

Grensovergang

U kunt niet bij alle grensovergangen en luchthavens arriveren. Alleen bij de grotere immigratieposten wordt u geaccepteerd. Lees daarover meer op de pagina met de voorwaarden van het visum Cambodja. Uitreizen kan wel bij alle grensposten.

visum formulier Cambodja

Online aanvragen

Het visum voor Cambodja online aanvragen is de eenvoudigste manier om aan de visumplicht van Cambodja te voldoen. Er hoeft dan geen bezoek te worden gebracht aan een consulaat of ambassade. Let erop dat u uw aanvraag tijdig indient, dat kan al maanden voor vertrek, tot uiterlijk enkele dagen voor aankomst.

Digitaal aanvraagformulier

Om uw aanvraag te starten opent u allereerst het digitale aanvraagformulier. Hierin vult u de contactgegevens en reisgegevens in. Vervolgens neemt u de paspoortgegevens over van elke reiziger waarvoor u het visum Cambodja wenst aan te vragen. Door een gebruik te maken van de mogelijkheid een groepsaanvraag in te dienen bespaart u tijd doordat u veel gegevens maar een keer hoeft in te vullen. Het is niet verplicht van deze mogelijkheid gebruik te maken. Vervolgens volgt u de stappen die in beeld verschijnen.

Benodigde documenten

U moet een scan van uw paspoort en pasfoto uploaden bij het aanvragen van het visum Cambodja. Het paspoort dat u hiervoor gebruikt moet nog minimaal zes maanden geldig zijn ten tijde van de aankomst in Cambodja. De pasfoto hoeft geen officiële pasfoto te zijn, u mag ook met uw eigen fototoestel een foto (laten) nemen. Let er wel op dat het een goede foto is, die scherp is en in kleur.

Betaling uitvoeren

Het visum voor Cambodja kost €64,95 per persoon, ongeacht de leeftijd. Deze kosten zijn inclusief aanvraagkosten en consulaire kosten. De kosten kunnen worden voldaan per iDeal, bancontact, PayPal en creditcard.

Uitzonderingen

Alleen als u de nationaliteit heeft van Cambodja zelf, of van Maleisië, Brunei, Filipijnen, Laos, Vietnam, Thailand, Indonesië, Singapore of Myanmar is het aanvragen van het visum niet verplicht. Alle andere reizigers moeten ongeacht hun achtergrond een visum Cambodja aanvragen.