Voorwaarden van het visum

Voorwaarden visum Cambodja

Het visum voor Cambodja is relatief eenvoudig te verkrijgen en er zijn niet veel voorwaarden. Lees de voorwaarden wel, om tegenslagen te voorkomen. Vooral belangrijk is dat u Cambodja inreist op een locatie waar uw visum wordt geaccepteerd, en dat uw paspoort nog lang genoeg geldig is.

Alleen als u aan alle voorwaarden op deze pagina voldoet wordt u Cambodja ingelaten met uw visum. Ook na het verkrijgen van het visum moet u rekening blijven houden met deze voorwaarden.

Inreizen niet overal mogelijk

De belangrijkste voorwaarden van het visum Cambodja betreffen de toegestane grenscontrolepunten en luchthavens die werken met het nieuwe visumsysteem. Dit is nog niet overal het geval, let er daarom goed op dat u een vlucht boekt die op een van onderstaande locaties aankomt, of dat u een grensovergang passeert die in onderstaande lijst te vinden is. Overigens is uitreizen wel vrijwel overal mogelijk.

Luchthavens die werken met het nieuwe visumsysteem:

  • Phnom Penh International Airport
  • Siem Reap International Airport
  • Sihanoukville (Preah Sihanouk) International Airport

Grensposten die werken met het nieuwe visumsysteem:

  • Bavet (Svay Rieng, bij Vietnam)
  • Tropaeng Kreal (Stung Treng, bij Laos)
  • Cham Yeam (Koh Kong, bij Thailand)
  • Poi Pet (Banteay Meanchey, bij Thailand)

Inreizen op een andere locatie

Wilt u het land op een andere locatie inreizen? Dan moet u een overstap maken op Phnom Penh, Sihanoukville of Siem Reap om aan de voorwaarden van het visum Cambodja te voldoen. Een alternatieve mogelijkheid is het aanvragen van een visum in de vorm van een paspoortsticker, bij de ambassade in Brussel. Die variant heeft andere voorwaarden, onder andere de mogelijkheid om ook op andere luchthavens te arriveren. Een paspoortsticker is wel wat duurder en u moet er tevens voor op en neer naar Brussel. Indien mogelijk wordt daarom aangeraden gebruik te maken van het online aan te vragen visum Cambodja, waarvoor de voorwaarden op deze pagina gelden.

Tempel

Paspoortvoorwaarden

Ook aan het paspoort zijn enkele voorwaarden verbonden indien u gebruik wilt maken van het visum voor Cambodja. Ten eerste moet het nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u in Cambodja landt of de grens passeert. En ten tweede moet het paspoortnummer overeenkomen met het nummer dat u invult bij het aanvragen van uw visum. Dat betekent niet alleen dat u geen fout mag maken bij het overnemen van uw paspoortgegevens, maar ook dat u na toekenning van uw visum geen nieuw paspoort in gebruik kan nemen indien de vorige bijvoorbeeld niet lang genoeg meer geldig zou zijn. Als u dat toch wilt of moet doen, moet u ook een nieuw visum Cambodja aanvragen.

Voorwaarden omtrent geldigheid

Uiteraard mag u niet langer in Cambodja blijven dan de voorwaarden die zijn gesteld omtrent de geldigheidstermijn van het visum Cambodja. Er is sprake van een geldigheidstermijn van 90 dagen, waarbinnen u maximaal een keer het land mag betreden en 30 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven.

Documenten

Bij de voorwaarden van het visum Cambodja moet ook rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van enkele documenten, zowel bij het aanvragen als bij het reizen.

Tijdens het aanvragen

Op het moment dat u aan de slag gaat met het aanvragen van het visum Cambodja is het belangrijk dat u beschikt over een scan van de informatiepagina (de harde pagina met pasfoto) van het paspoort van elke reiziger waarvoor u een aanvraag wilt indienen. Ten tweede moet u beschikken over een recente pasfoto (ook voor elke reiziger). Het is niet nodig hiervoor naar de fotograaf te gaan; u mag ook zelf een digitale foto maken.

Tijdens het reizen

Tijdens het reizen moet u vanzelfsprekend wederom uw paspoort bij de hand houden. Ook moet u het visum Cambodja in tweevoud printen en bij u hebben tijdens uw reis.