Geldigheid van het visum

Geldigheidstermijn visum Cambodja

Hoe lang is het visum Cambodja geldig? En hoe lang mag het verblijf duren? Zorg dat u bij de planning van uw reis rekening houdt met de geldigheidstermijn van het visum voor Cambodja. Deze bedraagt 90 dagen vanaf toekenning en 30 dagen verblijf.

Visum Cambodja: 90 dagen geldig

Het visum Cambodja is 90 dagen geldig. Dit betekent niet dat u 90 dagen in het land mag zijn, maar dat u gedurende de geldigheidstermijn van 90 dagen die op uw visum Cambodja te vinden is mag in- en uitreizen. De ingangsdatum van de geldigheidsperiode ligt ongeveer 30 dagen voor de door u aangegeven aankomstdatum, tenzij u uw aanvraag minder dan een maand voor aankomst indient. Omdat het visum Cambodja direct geldig is na keuring wordt de keuring van uw visumaanvraag pas 30 dagen voor aankomst uitgevoerd. U kunt weliswaar 365 dagen per jaar een aanvraag indienen, u verneemt nooit meer dan 30 dagen voor vertrek of uw aanvraag is goedgekeurd.

Visum Cambodja: 30 dagen verblijf

Ondanks de geldigheidsduur van 90 dagen mag u maximaal 30 dagen in Cambodja zijn. Ook mag u tussendoor het land niet verlaten. U mag het visum Cambodja dus maar éénmaal gebruiken om het land in te komen. Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort. Daarop staat de datum waarop u Cambodja uiterlijk weer verlaten moet hebben, die 30 dagen na de datum van aankomst ligt.

Angkor Wat Cambodja

Waarom twee verschillende termijnen?

Sommige reizigers vinden de restricties rondom de geldigheid verwarrend; is het visum Cambodja 30 of 90 dagen geldig? De reden dat er twee verschillende geldigheidstermijnen worden gebruikt is om het mogelijk te maken uw reisplannen nog aan te passen nadat u het visum heeft verkregen. In het visum staat exact vermeld wat de geldigheidstermijn van 90 dagen is (begindatum en einddatum). U hoeft enkel te zorgen dat uw daadwerkelijke verblijf in Cambodja in deze termijn valt en u niet langer dan 30 dagen in het land verblijft. Bij het verstrekken van het visum wordt geprobeerd de door u doorgegeven aankomstdatum op ongeveer de 30e dag van de 90 dagen geldigheid te laten vallen. Hierdoor kunt u indien gewenst de reis nog ongeveer 30 dagen vervroegen of uitstellen, zonder dat de geldigheid van uw visum geschonden wordt.

Niet alleen de datums belangrijk voor de geldigheid

Hierboven wordt enkel gesproken over de datum van aankomst en vertrek in verband met de geldigheid van uw visum Cambodja. Houdt er echter ook rekening mee dat uw visum enkel geldig is indien u alle gegevens in het aanvraagformulier 100% correct heeft ingevuld en dat u tevens moet voldoen aan de voorwaarden van het visum Cambodja. Als u hier niet aan voldoet, of niet meer op het moment dat u in Cambodja aankomt of verblijft, dan vervalt of verloopt de geldigheid en kunt u het land worden uitgezet. Het is daarom belangrijk de informatie op deze website goed tot u te nemen en daarna zorgvuldig aan de slag te gaan met het aanvragen van uw visum.