Uitleg visum Cambodja

Uitleg visum Cambodja

Lees de uitleg over de procedure voor het verkrijgen van het benodigde visum voor Cambodja, voor uw vakantie of zakenreis naar Cambodja. Als u de stappen op deze pagina volgt is het niet ingewikkeld om te voldoen aan de visumplicht van Cambodja. Tijdig starten met de aanvraagprocedure kan problematische situaties tijdens uw reis voorkomen.

Stap 1: Controleer de geldigheid

Voordat u uw visum regelt is het verstandig om de pagina geldigheid van het visum Cambodja goed door te lezen.

Stap 2: Controleer de voorwaarden

De volgende stap is het lezen van de pagina voorwaarden van het visum Cambodja. Hierdoor weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens uw reis.

Stap 3: Verzamel de paspoorten en pasfoto's van elke reiziger

U kunt een aanvraag indienen voor één reiziger (uzelf of een ander) of voor een groep reizigers. Een groepsaanvraag is geschikt voor bijvoorbeeld een familie of vriendengroep die gezamenlijk naar Cambodja reist. Het is niet nodig om alle reizigers van het reisgezelschap op te nemen in een groepsaanvraag, maar het scheelt wel werk, doordat niet alle gegevens telkens opnieuw ingevuld moeten worden. Voor elke reiziger waarvoor u het visum Cambodja wilt verkrijgen moet u vooraf beschikken over een foto of scan van het paspoort (alleen de pagina waar de naam van de reiziger op staat) en een pasfoto. Deze moet u digitaal aanleveren en u moet ook de gegevens van het paspoort overnemen in het aanvraagformulier. Zorg daarom dat u beide digitale documenten bij de hand heeft voordat u van start gaat met het aanvragen.

visum formulier Cambodja

Stap 4: Aan de slag met het online aanvraagformulier

In het aanvraagformulier van het visum Cambodja hoeft u enkel de volgende gegevens in te vullen:

  • Uw contactgegevens
  • De reisgegevens
  • De paspoortgegevens

Onder de reisgegevens valt de verwachte aankomstdatum en de grensovergang of het vliegveld waar u Cambodja zult betreden. De aankomstdatum hoeft overigens nog niet vast te liggen, deze kan nog worden aangepast (zie geldigheid).

Stap 5: Kosten voldoen

Nadat u de contactgegevens en reisgegevens hebt ingevuld voor uzelf of de groep alsmede de paspoortgegevens heeft ingevuld van elke reiziger waarvoor u het visum Cambodja wilt verkrijgen, wordt u doorgestuurd naar de betaalpagina. U kunt het visum betalen met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. Dit zijn allen veilige en snelle betaalmethoden.

Stap 6: Documenten uploaden

Direct nadat u de betaling heeft voltooid ziet u de uploadpagina voor uw paspoortscan en pasfoto. Hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe het uploaden werkt. Het maakt hierbij niet uit wat voor bestand u upload, zo lang de afbeeldingen maar scherp en in kleur zijn.

Stap 7: Uitprinten visums

Nadat uw bestanden zijn geüpload wordt uw aanvraag voor het visum Cambodja verwerkt. Als u heeft aangegeven dat u pas over meer dan 30 dagen aankomt zal verwerking pas 30 dagen voor aankomst worden ingezet. Zodra de verwerking is voltooid (meestal duurt dit niet langer dan enkele dagen) krijgt u hiervan een notificatie per e-mail en sms. In de e-mail staat een link, waarmee u het visum voor Cambodja kunt downloaden. Voor elke reiziger dient u diens visum Cambodja tweemaal uit te printen. Elke reiziger moet beide kopieën in de handbagage meenemen naar Cambodja. Een kopie moet u inleveren als u aankomt en het andere wanneer u vertrekt.